Sensara Academy
De zorgconsultants van Sensara komen zelf uit de zorg. Ze hebben met hun voeten in de klei gestaan. Zij weten hoe het is om op een PG te werken, hoe het is om iemand te vinden die op de grond ligt of hoe het is om veel valse alarmen te krijgen. Met hun zorgachtergrond begrijpen zij wat er nodig is in de ouderenzorg, spreken ze de taal van de zorg en weten ze waar de behoefte ligt van de ouderen. Zij denken niet vanuit technologie, maar vanuit zorg. Daardoor weten zij in de behoefte van de client en de zorgmedewerker te voorzien.
Zorgmedewerker centraal
Zorgtechnologie inzetten is niet een doel maar een middel. Het draait voor de zorg niet om de technologie, maar om de zorg voor de bewoner/client. Om de zorg te voorzien in haar behoefte focust Sensara zich om die reden op ondersteuning van de zorgmedewerker. Door deze focus kan zorgtechnologie optimaal worden benut. Naast het centraal stellen van de medewerker besteden we met Sensara veel aandacht aan adoptie en functionaliteit. De introductie van nieuwe technologie kan pas succesvol zijn als de gebruiker er tevreden mee kan werken. Op die manier zorgen wij ervoor dat de technologie echt van waarde is voor de zorg. Die waarde van de oplossingen van Sensara kan zich op verschillende vlakken uiten. Het kan onder meer tijdwinst opleveren, het kan zekerheid geven bij valincidenten en het kan feitelijke ondersteuning bieden binnen multidisciplinair overleg.
Wat doet de zorgconsultant
Onze zorgconsultants zijn in staat om goed te luisteren naar de zorg, zorginhoudelijke gesprekken aan te gaan en daarbij op verschillende niveaus goed te kunnen schakelen. De gehele implementatie van zorgtechnologie, van het geven van advies, het begeleiden van adoptie tot aan borging, behoort tot het takenpakket. Zij zijn in staat als geen ander om goed over te brengen hoe je Sensara toepast in de praktijk en op welke manier het een grote meerwaarde heeft. Zij slaan een brug naar de zorg door aan te sluiten bij het adaptieve vermogen van verschillende typen zorgmedewerkers en door aan te sluiten bij de behoefte van de zorg (en die van cliënten).
Borging belangrijk
Wij gaan met Sensara ook nog een stap verder. Implementatie van technologie alleen is niet voldoende. Een veel (belangrijk) vergeten onderdeel is het borgen van zorgtechnologie. Misschien is het zelfs het allerbelangrijkste van implementatie van zorgtechnologie. Pas wanneer zorgtechnologie een plek heeft in bedrijfsprocessen, systemen, gedeelde waarden en gedrag, pas dan werkt zorgtechnologie optimaal. Zo verzorgen we bijvoorbeeld periodiek trainingen, zodat ook nieuwe zorgmedewerkers die later aanhaken prettig kunnen werken. We zorgen dat key-users een aanspreekpunt kunnen zijn voor collega's en dat ook familie en mantelzorgers mee worden genomen in het nieuwe proces. Op die manier gaat de zorgtechnologie voor jou werken, en niet andersom.
Meer weten over de Sensara Academy en onze zorgconsulntants? Neem dan contact op met onze collega's.
Aan de slag met de STOZ regeling
Aan de slag met de Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ)
Nieuwe subsidieregeling waarbij cliënten langer zelfstandiger kunnen wonen, plus zorgmedewerkers en mantelzorgers worden ontlast met de inzet van zorgtechnologie.
STOZ regeling
Op 14 mei 2024 opent de Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ). Via de STOZ kunnen zorgaanbieders een aanvraag indienen om digitale en hybride processen op te schalen. Op deze manier kunnen cliënten langer veilig thuis blijven wonen en kunnen zorgmedewerkers duurzamer worden ingezet. De regeling is om meerdere redenen interessant voor de inzet van zorgtechnologie in de extramurale omgeving, vanwege zowel de lange looptijd als de mate van vergoeding.
Met name de inzet van leefpatroonmonitoring (de nieuwe noemer voor leefstijlmonitoring is interessant in combinatie met deze STOZ regeling. Dit komt doordat leefpatroonmonitoring van Sensara positief is getoetst door Vilans en Digizo.nu en hetzelfde doel nastreeft als de regeling zelf: cliënten langer thuis laten wonen en de professionele zorg en familie ontlasten.
Wat maakt deze regeling zo interessant?
Er zijn meerdere redenen waarom deze STOZ regeling interessant is om te combineren met de inzet van leefpatroonmonitoring (de nieuwe noemer voor leefstijlmonitoring).
- Intramurale inzet van zorgtechnologie is niet uitgesloten bij deze regeling. Daarbij kunnen ook aanvragen voor ZZP5 worden meegenomen in deze aanvraag, geschikt voor leefpatroonmonitoring.
- Er zijn 2 routes in het traject mogelijk. Bij de route "Opschaling" is evaluatie is niet noodzakelijk, waardoor er geen inhuur van een extern kennisinstituut en extra interne uren nodig zijn.
- De STOZ aanvraag is de basis voor reguliere financiering van zorgtechnologie door zorgkantoren en zorgverzekeraars. Het is dus een structurele regeling voor de lange termijn voor de inzet van zorgtechnologie.
Ondersteuning bij het gehele traject
Wil je aan de slag met leefpatroonmonitoring om cliënten langer veilig thuis te laten wonen. En wil je hierbij gebruik maken van de nieuwe STOZ regeling die van start gaat, maar wil je hier inhoudelijk meer van weten?
Sensara organiseert op 16 mei samen met Team M een webinar waarin we laten zien hoe jouw zorgorganisatie gebruik kan maken van deze nieuwe regeling, bedoeld voor de langdurige inzet van zorgtechnologie, zoals leefpatroonmonitoring (de nieuwe noemer voor leefstijlmonitoring) van Sensara. We vertellen je tijdens de webinar graag meer over deze regeling en hoe we je ondersteunen tijdens het gehele aanvraagproces van deze nieuwe regeling.
Meer weten over de inzet van Sensara in combinatie met de STOZ-regeling?
Wil je meer informatie over Sensara Leefpatroonmonitoring en de STOZ-regeling. Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.
Sensara opnieuw ISO27001 Gecertificeerd - Wederom Foutloos
Persbericht: Sensara behaalt ISO27001 opnieuw foutloos
Rotterdam, 12 maart 2024 - Sensara heeft opnieuw het ISO 27001-certificaat behaald voor informatiebeveiliging. Deze hercertificering versterkt het vertrouwen van klanten en partners, in de data privacy en vertrouwelijkheid die Sensara biedt voor de ouderenzorg in Nederland.
Binnen Sensara staat het belang van veiligheid en vertrouwen op het gebied van informatieveiligheid hoog in het vaandel. Irek Karkowski, CTO en mede-oprichter, benadrukt het serieuze karakter van deze inzet: "Uit de recente audit is geen enkele bevinding, zowel major als minor, naar voren gekomen. Onze focus op veiligheid en vertrouwen zit echt diep geworteld in onze organisatie, en dat betaalt zich nu uit."
Datagedreven zorg en AI als toekomstperspectief
Met het toegenomen tekort aan zorgpersoneel en een stijgende zorgbehoefte bij ouderen, groeit de vraag naar technologische ondersteuning. Sensara anticipeert hierop door te investeren in data gedreven zorg, waarbij kunstmatige intelligentie zorgverleners beter informeert. De slimme algoritmes van Sensara analyseren datastromen en verstrekken alleen de relevante informatie aan zorgverleners en mantelzorgers. De nadruk ligt daarbij op voorspellende en preventieve zorg. Indien een situatie zich voordoet die vraagt om acuut handelen, informeert Sensara als dat nodig is.
Rutger Wichers, CEO van Sensara, benadrukt het belang van data-gedreven zorg als een stap voorwaarts: "Door een dieper inzicht te verkrijgen in de situatie van de oudere en een helder beeld te hebben van hoe het zorgproces rond de cliënt is georganiseerd, kunnen we hiermee uiteindelijk de kwaliteit van de zorg verbeteren."
Sensara maakt elke technologische innovatie toegankelijk voor ouderenzorgorganisaties. Hiermee willen we een veilig en gezond leven bieden voor onze ouderen. We helpen zorgverleners beter te weten wat er speelt zodat zij de beste kwaliteit van zorg kunnen leveren. Onze missie is om, ondanks personeelstekorten en vergrijzing, goede zorg voor kwetsbare mensen te waarborgen. Zo willen we onze ouderen ondersteunen van thuis tot en met, indien nodig, het verpleeghuis. Met onze oplossingen kunnen ouderen op een veilige manier de regie over hun leven zoveel mogelijk behouden. Dit alles op één (cloud) platform en één app voor de intra- en extramurale zorg.
Over Sensara
Sensara maakt elke technologische innovatie toegankelijk voor ouderenzorgorganisaties. Hiermee willen we een veilig en gezond leven bieden voor onze ouderen. We helpen zorgverleners beter te weten wat er speelt zodat zij de beste kwaliteit van zorg kunnen leveren. Onze missie is om, ondanks personeelstekorten en vergrijzing, goede zorg voor kwetsbare mensen te waarborgen. Zo willen we onze ouderen ondersteunen van thuis tot en met, indien nodig, het verpleeghuis. Met onze oplossingen kunnen ouderen op een veilige manier de regie over hun leven zoveel mogelijk behouden. Dit alles op één (cloud) platform en één app voor de intra- en extramurale zorg. Sensara is gevestigd in Rotterdam en levert oplossingen voor de thuiszorg en verpleeghuizen.
Meer weten over Senara? Bekijk onze oplossingen of neem contact op met onze collega's of bel 010 7640803.
Voor pers gerelateerde vragen:
Bart Kerckhoff
Marketing Manager Sensara
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel 06 11 76 96 97
Ontdek hoe leefstijlmonitoring helpt bij het bieden van 24/7 zorg in de nabijheid in de VPT
Hoe borg ik de 24/7 verantwoordelijkheid voor de cliënt in de VPT?
Werken in de wijkverpleging kent vele uitdagingen, maar kan ook zeer bevredigend zijn. Het directe contact met cliënten in hun eigen omgeving en het dynamische werk dragen bij aan de betekenis ervan. Maar er zijn ook bekende obstakels, zoals hoge werkdruk en fysieke belasting, die tot uitval en verloop kunnen leiden, wat de toch al krappe thuiszorg nog meer onder druk zet. Hoe kunnen we het werken in de thuiszorg verbeteren en aantrekkelijker maken voor zorgverleners? Het antwoord ligt in leefstijlmonitoring van Sensara.
Voldoe aan de 24/7 verantwoordelijkheid zonder constante aanwezigheid
Met leefstijlmonitoring (of onder de nieuwe naam leefpatroonmonitoring) van Sensara kan de wijkzorg voldoen aan gestelde eis van 24/7 verantwoordelijkheid voor de alleenwonende cliënt in de VPT. Door altijd op afstand inzicht te bieden in de situatie van de cliënt, en notificatie indien nodig, zorg Sensara dat de de wijkzorg niet dag en nacht aanwezig hoeft te zijn om toch te kunnen voldoen aan de 24/7 verantwoordelijkheid. Leefstijlmonitoring van Sensara, op basis van AI, is als enige partij positief getoetst door het Kenniscentrum Digitale Zorg.
Persoonlijke Zorg op Maat
Leefstijlmonitoring biedt dieper inzicht in het leven van cliënten door informatie te verzamelen over hun dagelijkse activiteiten, slaappatronen en voedingsgewoonten. Dit maakt het mogelijk om zorgplannen te maken die echt aansluiten bij hun behoeften en voorkeuren, waardoor een meer persoonlijke en effectieve zorgervaring ontstaat. Want beter weten is beter zorgen en specifieke aandachtspunten zoals een slechte nachtrust of toegenomen valgevaar, kunnen specifiek worden aangekaart.
Preventieve Zorg: Vroegtijdige Interventie
Leefstijlmonitoring maakt proactief handelen mogelijk door veranderingen in leefstijlpatronen zoals fysieke activiteit en slaappatronen tijdig te detecteren. Dit helpt gezondheidsproblemen te voorkomen voordat ze ernstiger worden, bijvoorbeeld door een mogelijke blaasinfectie vroegtijdig te signaleren of de bron te kunnen achterhalen van afgenomen eetlust.
Efficiëntie en Effectiviteit
Door real-time gegevens te verzamelen en te analyseren, kunnen zorgverleners hun tijd beter plannen en prioriteiten stellen, wat leidt tot een betere benutting van middelen en een hogere kwaliteit van zorg voor alle cliënten. Als de wijkverpleging ’s ochtends inzicht heeft in wie er al wakker is en wie nog ligt te slapen, kan hier de ronde op worden aangepast.
Betere Communicatie en Samenwerking
Leefstijlmonitoring bevordert de communicatie en samenwerking tussen zorgverleners, familie en cliënten, wat leidt tot meer open gesprekken en een groter gevoel van betrokkenheid bij de zorg. Alle betrokkenen hebben inzicht in dezelfde informatie en kunnen op basis van dezelfde informatie beslissingen nemen over het te volgen zorgtraject.
Betere samenwerking met de mantelzorger
Het gebruik van de mantelzorger app geeft naaste familieleden direct inzicht in de situatie van hun geliefde, wat rust geeft en de communicatie met zorgverleners verbetert. Door inzicht te geven in hoe het nu met vader of moeder gaat neemt de druk op de mantelzorger af. En in het geval van een verontrustende situatie kunnen eventueel afspraken worden gemaakt wie wanneer als eerste langsgaat bij de cliënt.
In essentie kan leefstijlmonitoring de het werk van de wijkverpleging transformeren, waardoor het werk leuker en beter wordt voor zowel zorgverleners als cliënten. Hoewel het aanpassingen vergt in zorgprocessen en gewoonten, zullen uiteindelijk zowel zorgprofessionals als mantelzorgers profiteren van deze nieuwe manier van werken.
Door de focus te leggen op gepersonaliseerde zorg, preventie, efficiëntie en samenwerking, kunnen we het werken in de thuiszorg aangenamer maken en tegelijkertijd de zorg voor alleenstaande ouderen veiligstellen voor de toekomst.
Meer weten? Neem Meer weten? Lees verder over leefpatroonmonitoring, de nieuwe naam van leefstijlmonitoring of neem contact met ons op.
Leefstijlmonitoring aangemerkt als succesvol initiatief door Zorgkantoren en Zorgverzekeraars Nederland
Leefstijlmonitoring aangemerkt als succesvol initiatief door Zorgkantoren en Zorgverzekeraars Nederland
Grotere groep ouderen kan profiteren van meer zelfredzaamheid in de thuisomgeving
Rotterdam 25 januari 2024 - Leefstijlmonitoring van Sensara is aangemerkt als goedgekeurde technologie door de zorgkantoren, het Kenniscentrum Digitale Zorg van Zorgverzekeraars Nederland en Vilans. De goedkeuring houdt in dat de technologie wordt beschouwd als effectief en waardevol voor de gezondheidszorg en dat de WLZ-zorgkantoren overgaan tot financiering van leefstijlmonitoring van Sensara.
Veilig langer thuis wonen dankzij monitoring en alarmering
Door het gebruik van leefstijlmonitoring krijgt het zorgnetwerk van de oudere (zorgmedewerkers en mantelzorgers) inzicht in veranderingen in het leefpatroon van alleenwonende mensen met dementie. Een netwerk van voornamelijk warmtesensoren die op verschillende plekken in de woning zijn bevestigd, letten op hun activiteiten, waarbij de privacy wordt gewaarborgd. Opvallende veranderingen in het leefpatroon van deze mensen zijn zo snel waar te nemen, zodat de zorgverlening hier tijdig op kan worden aangepast. Ook zorgt Sensara voor alarmering als dit nodig is, bijvoorbeeld via de alarmcentrale, wanneer zich een verontrustende situatie plaatsvindt, zoals een val. Zo weten zowel de zorg als de familie zeker dat de ouderen niet een nacht lang op de badkamervloer liggen. Dankzij Sensara kunnen ouderen veilig langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.
Verbetering in betaalbaarheid en kwaliteit van de zorg
Uit onderzoek blijkt dat leefstijlmonitoring van Sensara zorgt voor verwachte tijdsbesparingen in de zorg en verminderde druk op zorgpersoneel. Daarnaast neemt de druk op de wijkverpleging af omdat leefstijlmonitoring inzicht op afstand geeft van de situatie van de alleenstaande oudere. Leefstijlmonitoring biedt volgens het onderzoek meer zelfredzaamheid voor cliënten en hulp op de juiste momenten. Dit moet samen zorgen voor een verbetering van de kwaliteit van de zorg. Rutger Wichers (CEO Sensara): “Met deze goedkeuring door Zorgverzekeraars Nederland kan nu een grotere groep ouderen langer veilig thuis blijven wonen”.
Ook neemt de druk bij mantelzorgers en familie af. Ze hoeven zich niet langer zorgen te maken hoe het gaat met oma of opa, want dankzij de app hebben ze direct een goed beeld van de situatie. Daarnaast heeft de zorg inzicht in trends in bijvoorbeeld eetgedrag, toiletbezoek of slaappatronen.
Zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan.
De goedkeuring door Zorgverzekeraars Nederland van Sensara draagt bij aan de WOZO doelstelling van het ministerie van VWS: “Zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan.” Met de inzet van Sensara in de thuisomgeving kunnen ouderen langer zelfstandig in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. De oplossing van Sensara, gebaseerd op warmte sensoren, gecombineerd met de inzet van kunstmatige intelligentie (AI) zorgen voor 24/7 betrouwbaar toezicht op de meest privacy vriendelijke manier die er bestaat.
Over Sensara
Sensara is als zorgtechnologiebedrijf gespecialiseerd in slimme monitoring en alarmering voor de thuiszorg en verpleeghuizen. Onze missie is om, ondanks personeelstekorten en vergrijzing, goede zorg voor kwetsbare mensen te waarborgen. Met één platform voor extra- en intramuraal ondersteunen wij zorginstellingen zodat ouderen op een veilige manier de regie over hun leven zoveel mogelijk behouden. Van thuis tot en met het verpleeghuis. Dankzij slimme algoritmes, kunstmatige intelligentie en ons open zorgplatform levert Sensara de juiste alarmen en data-inzicht voor de ouderenzorg. Zo verminderen wij de werkdruk in de zorg en bieden wij kwetsbare mensen veiligheid en meer vrijheid. Sensara is gevestigd in Rotterdam en levert sinds 2013 oplossingen voor de thuiszorg en verpleeghuizen in de Benelux.
Meer weten?
Neem voor PR gerelateerde vragen contact op met:
Bart Kerckhoff
Marketing Manager Sensara
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel 06 11 76 96 97