Leefstijlmonitoring aangemerkt als succesvol initiatief door Zorgkantoren en Zorgverzekeraars Nederland

Leefstijlmonitoring aangemerkt als succesvol initiatief door Zorgkantoren en Zorgverzekeraars Nederland

 

Grotere groep ouderen kan profiteren van meer zelfredzaamheid in de thuisomgeving

 Rotterdam 25 januari 2024 - Leefstijlmonitoring van Sensara is aangemerkt als goedgekeurde technologie door de zorgkantoren, het Kenniscentrum Digitale Zorg van Zorgverzekeraars Nederland en Vilans. De goedkeuring houdt in dat de technologie wordt beschouwd als effectief en waardevol voor de gezondheidszorg en dat de WLZ-zorgkantoren overgaan tot financiering van leefstijlmonitoring van Sensara.

 

Veilig langer thuis wonen dankzij monitoring en alarmering

Door het gebruik van leefstijlmonitoring krijgt het zorgnetwerk van de oudere (zorgmedewerkers en mantelzorgers) inzicht in veranderingen in het leefpatroon van alleenwonende mensen met dementie. Een netwerk van voornamelijk warmtesensoren die op verschillende plekken in de woning zijn bevestigd, letten op hun activiteiten, waarbij de privacy wordt gewaarborgd. Opvallende veranderingen in het leefpatroon van deze mensen zijn zo snel waar te nemen, zodat de zorgverlening hier tijdig op kan worden aangepast. Ook zorgt Sensara voor alarmering als dit nodig is, bijvoorbeeld via de alarmcentrale, wanneer zich een verontrustende situatie plaatsvindt, zoals een val. Zo weten zowel de zorg als de familie zeker dat de ouderen niet een nacht lang op de badkamervloer liggen. Dankzij Sensara kunnen ouderen veilig langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.

 

Verbetering in betaalbaarheid en kwaliteit van de zorg

Uit onderzoek blijkt dat leefstijlmonitoring van Sensara zorgt voor verwachte tijdsbesparingen in de zorg en verminderde druk op zorgpersoneel. Daarnaast neemt de druk op de wijkverpleging af omdat leefstijlmonitoring inzicht op afstand geeft van de situatie van de alleenstaande oudere. Leefstijlmonitoring biedt volgens het onderzoek meer zelfredzaamheid voor cliënten en hulp op de juiste momenten. Dit moet samen zorgen voor een verbetering van de kwaliteit van de zorg. Rutger Wichers (CEO Sensara): “Met deze goedkeuring door Zorgverzekeraars Nederland kan nu een grotere groep ouderen langer veilig thuis blijven wonen”.

Ook neemt de druk bij mantelzorgers en familie af. Ze hoeven zich niet langer zorgen te maken hoe het gaat met oma of opa, want dankzij de app hebben ze direct een goed beeld van de situatie. Daarnaast heeft de zorg inzicht in trends in bijvoorbeeld eetgedrag, toiletbezoek of slaappatronen.

 

Zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan.

De goedkeuring door Zorgverzekeraars Nederland van Sensara draagt bij aan de WOZO doelstelling van het ministerie van VWS: “Zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan.” Met de inzet van Sensara in de thuisomgeving kunnen ouderen langer zelfstandig in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. De oplossing van Sensara, gebaseerd op warmte sensoren, gecombineerd met de inzet van kunstmatige intelligentie (AI) zorgen voor 24/7 betrouwbaar toezicht op de meest privacy vriendelijke manier die er bestaat.

 

Over Sensara

Sensara is als zorgtechnologiebedrijf gespecialiseerd in slimme monitoring en alarmering voor de thuiszorg en verpleeghuizen. Onze missie is om, ondanks personeelstekorten en vergrijzing, goede zorg voor kwetsbare mensen te waarborgen. Met één platform voor extra- en intramuraal ondersteunen wij zorginstellingen zodat ouderen op een veilige manier de regie over hun leven zoveel mogelijk behouden. Van thuis tot en met het verpleeghuis. Dankzij slimme algoritmes, kunstmatige intelligentie en ons open zorgplatform levert Sensara de juiste alarmen en data-inzicht voor de ouderenzorg. Zo verminderen wij de werkdruk in de zorg en bieden wij kwetsbare mensen veiligheid en meer vrijheid. Sensara is gevestigd in Rotterdam en levert sinds 2013 oplossingen voor de thuiszorg en verpleeghuizen in de Benelux.

 

Meer weten?

Neem voor PR gerelateerde vragen contact op met:

Bart Kerckhoff

Marketing Manager Sensara

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel 06 11 76 96 97