In gesprek met Sonja van der Heiden

“Ik vond het erg fijn dat ik op ieder moment van de dag kon kijken hoe het met haar gaat, zonder dat ik er fysiek naartoe hoefde.”

 

Sonja zorgt voor haar 91-jarige schoonmoeder met beginnende dementie. Door gebruik te maken van Sensara en door de hulp van de thuiszorg, heeft haar moeder zo lang mogelijk met een veilig en fijn gevoel thuis kunnen blijven wonen. Sonja kon namelijk elk moment van de dag zien hoe het met haar schoonmoeder gaat. Nu moet haar schoonmoeder naar een verzorgingshuis, maar kijkt Sonja terug op een fijne ervaring met Sensara.

 

Sonja van der Heiden, mantelzorger voor haar schoonmoeder: "Het was een cadeau dat mijn 91-jarige schoonmoeder langer thuis kon wonen. En dat dankzij de thuiszorg én Sensara.”

 

Hoe bent u in aanraking gekomen met Sensara?

Ik ben in aanraking gekomen met Sensara via de thuiszorg. Ze hebben dit geadviseerd voor mijn schoonmoeder. Tevens waren wij een van de eerste die het product mochten gebruiken in de testfase! Nu is ze helaas verhuisd naar een verzorgingshuis en hebben we Sensara niet meer nodig.

 

Wat vond u fijn aan Sensara?

Ik vond het erg fijn dat ik op ieder moment van de dag kon kijken hoe het met haar gaat, zonder dat ik er fysiek heen hoefde. Én dat als ze afweek van haar normale leefpatroon, dus als ze bijvoorbeeld veelvuldiger naar het toilet ging, ik hiervan een melding kreeg.

 

Is er een moment geweest dat u extra blij was met Sensara?

Het is een paar keer voorgekomen dat er een melding kwam met inactiviteit. Toen ben ik meteen gaan kijken. Dit is ook een paar keer ‘s nachts gebeurd. Uiteindelijk was er gelukkig niks aan de hand. Nu woon ik maar 2 huizen verderop, maar ook al zou ik helemaal in Amsterdam wonen dan zou ik er ook heen zijn gegaan. Je weet het maar nooit!

 

Wat vond uw schoonmoeder van het product?

Mijn schoonmoeder vond het een heel fijn en veilig gevoel. Wij hebben het dus ook verteld maar ze had wel beginnende dementie. Omdat haar korte termijn geheugen niet goed meer werkte is ze dit weer snel vergeten.

 

Wat vond u de handigste functie van het systeem?

Dat als ik een melding krijg, Ik mijn schoonzus of de thuiszorg kan bellen of zij even kunnen gaan kijken of het goed gaat met mijn schoonmoeder.

 

Hoe vaak keek u ongeveer per dag naar de app?

Ik denk dat ik zo’n 1 tot 3 keer per dag keek.

 

Heeft u het ooit over Sensara gehad of heeft u het aangeraden aan iemand?

Ja! Ik heb het vaker verteld en laten zien aan vrienden en familie. Zij vonden het prachtig want zij hadden ook een ouder waar ze zich zorgen over maakten. Ik heb jullie dus zeker gepromoot!

 

Heeft Sensara bijdrage geleverd aan de zorg voor uw schoonmoeder?

Het heeft er zeker aan bijgedragen dat ze langer thuis kon blijven wonen en dat is op 91-jarige leeftijd écht een cadeau! Dit was mogelijk dankzij de thuiszorg én Sensara.

 

Wilt u meer weten over wat Sensara voor u kan betekenen?

 

Neem dan contact met ons op via 010-764 0803 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.