Aan de slag met de STOZ regeling

Aan de slag met de Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ)


Nieuwe subsidieregeling waarbij cliënten langer zelfstandiger kunnen wonen, plus zorgmedewerkers en mantelzorgers worden ontlast met de inzet van zorgtechnologie.STOZ regeling


Op 14 mei 2024 opent de Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ). Via de STOZ kunnen zorgaanbieders een aanvraag indienen om digitale en hybride processen op te schalen. Op deze manier kunnen cliënten langer veilig thuis blijven wonen en kunnen zorgmedewerkers duurzamer worden ingezet. De regeling is om meerdere redenen interessant voor de inzet van zorgtechnologie in de extramurale omgeving, vanwege zowel de lange looptijd als de mate van vergoeding.

Met name de inzet van leefpatroonmonitoring (de nieuwe noemer voor leefstijlmonitoring is interessant in combinatie met deze STOZ regeling. Dit komt doordat leefpatroonmonitoring van Sensara positief is getoetst door Vilans en Digizo.nu en hetzelfde doel nastreeft als de regeling zelf: cliënten langer thuis laten wonen en de professionele zorg en familie ontlasten.

 

Wat maakt deze regeling zo interessant?

Er zijn meerdere redenen waarom deze STOZ regeling interessant is om te combineren met de inzet van leefpatroonmonitoring (de nieuwe noemer voor leefstijlmonitoring).
- Intramurale inzet van zorgtechnologie is niet uitgesloten bij deze regeling. Daarbij kunnen ook aanvragen voor ZZP5 worden meegenomen in deze aanvraag, geschikt voor leefpatroonmonitoring.
- Er zijn 2 routes in het traject mogelijk. Bij de route "Opschaling" is evaluatie is niet noodzakelijk, waardoor er geen inhuur van een extern kennisinstituut en extra interne uren nodig zijn.
- De STOZ aanvraag is de basis voor reguliere financiering van zorgtechnologie door zorgkantoren en zorgverzekeraars. Het is dus een structurele regeling voor de lange termijn voor de inzet van zorgtechnologie.


Ondersteuning bij het gehele traject

Wil je aan de slag met leefpatroonmonitoring om cliënten langer veilig thuis te laten wonen. En wil je hierbij gebruik maken van de nieuwe STOZ regeling die van start gaat, maar wil je hier inhoudelijk meer van weten?
Sensara organiseert op 16 mei samen met Team M een webinar waarin we laten zien hoe jouw zorgorganisatie gebruik kan maken van deze nieuwe regeling, bedoeld voor de langdurige inzet van zorgtechnologie, zoals leefpatroonmonitoring (de nieuwe noemer voor leefstijlmonitoring) van Sensara. We vertellen je tijdens de webinar graag meer over deze regeling en hoe we je ondersteunen tijdens het gehele aanvraagproces van deze nieuwe regeling.


Meer weten over de inzet van Sensara in combinatie met de STOZ-regeling? 

Wil je meer informatie over Sensara Leefpatroonmonitoring en de STOZ-regeling. Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.