Webinar STOZ

Webinar “Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ)”


Nieuwe subsidieregeling toegespitst om mantelzorgers en zorgmedewerkers te ontlasten. 

 

Deze webinar heeft reeds plaatsgevonden. Wil je meer informatie over Sensara Leefpatroonmonitoering en de STOZ-regeling? Laat dan onderaan deze pagina je gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op. 

 

Datum: Donderdag 16 mei 2024
Tijdstip: 15:00 - 16:00

Wil je aan de slag met leefpatroonmonitoring om cliënten langer veilig thuis te laten wonen. En wil je hierbij gebruik maken van de nieuwe STOZ regeling die van start gaat, maar wil je hier inhoudelijk meer van weten?

Sensara organiseert samen met Team M een webinar waarin we laten zien hoe jouw zorgorganisatie gebruik kan maken van deze nieuwe regeling, bedoeld voor de langdurige inzet van zorgtechnologie, zoals leefpatroonmonitoring (de nieuwe noemer voor leefstijlmonitoring) van Sensara.

 

STOZ regeling

Op 14 mei 2024 opent de Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ). Via de STOZ kunnen zorgaanbieders een aanvraag indienen om digitale en hybride processen op te schalen. Op deze manier kunnen cliënten langer veilig thuis blijven wonen en kunnen zorgmedewerkers duurzamer worden ingezet. De regeling is om meerdere redenen interessant voor de inzet van zorgtechnologie in de extramurale omgeving, vanwege zowel de lange looptijd als de mate van vergoeding. We vertellen je er graag meer over tijdens de webinar. 

 

Wat maakt deze regeling zo interessant?

Er zijn meerdere redenen waarom deze STOZ regeling interessant is om te combineren met de inzet van leefpatroonmonitoring (de nieuwe noemer voor leefstijlmonitoring).

- Intramurale inzet van zorgtechnologie is niet uitgesloten bij deze regeling. Daarbij kunnen ook aanvragen voor ZZP5 worden meegenomen in deze aanvraag, geschikt voor leefpatroonmonitoring.
- Er zijn 2 routes in het traject mogelijk. Bij de route "Opschaling" is evaluatie is niet noodzakelijk, waardoor er geen inhuur van een extern kennisinstituut en extra interne uren nodig zijn.  
- De STOZ aanvraag is de basis voor reguliere financiering van zorgtechnologie door zorgkantoren en zorgverzekeraars. Het is dus een structurele regeling voor de lange termijn voor de inzet van zorgtechnologie.

 

Inhoud webinar

Onderwerpen die tijdens de webinar aan de orde komen zijn onder meer:
- Hoe kan ik Sensara leefpatroonmonitoring inzetten voor het ondersteunen van de wijkverpleging?
- Wat zijn de doelstellingen en voorwaarden van de STOZ?
- Voor welke investeringen kan ik de STOZ regeling en wat wordt er vergoed? 
- Wat zijn de beoordelingscriteria om deel te kunnen nemen?
- Wanneer moet mijn project zijn gerealiseerd?
- Hoe kan Team M het gehele subsidietraject en begeleiding uit handen nemen?


Na het volgen van deze webinar heb je een goed beeld van wat de mogelijkheden zijn om Sensara leefpatroonmonitoring in te kunnen zetten in combinatie met de financiering vanuit de STOZ regeling. Bovendien kan je meteen aan de slag. Wij hebben de aanvraag al voor je klaar liggen. 

Heb je in de tussentijd al vragen? Stuur deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Daarnaast kunnen wij ook organisaties in de regio aan elkaar koppelen voor een gezamenlijke aanvraag. 

 

Meer informatie over Sensara en de STOZ-regeling

Deze webinar heeft reeds plaatsgevonden. Wil je meer informatie over Sensara Leefpatroonmonitoring en de STOZ-regeling. Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.