Leefstijlmonitoring: een nieuwe vorm van zorg

“Zonder hulp van Sensara kan ik als casemanger dementie mijn werk niet meer voorstellen”

 

Cordaan biedt op basis van slimme technologie met sensoren van Sensara HomeCare een nieuwe vorm van zorg en toezicht aan alleenwonende ouderen. Hierdoor kunnen familie, mantelzorgers en professionele zorgverleners een oogje in het zeil houden terwijl de cliënt zolang mogelijk thuis kan blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. Christelle is een van de casemanagers die al gebruik maakt van Sensara en deelt haar ervaringen:

 

Christelle, casemanager dementie in Amsterdam Zuid: "Sensara biedt ons veel (meer) informatie over hoe iemand zich gedraagt. Het systeem heeft mij al meerdere keren geholpen met het leveren van gepaste zorg.”

 

Door sensoren aan de muur, deur, koelkastdeur en in bed hebben ik en de familie inzicht in de leefstijl van de cliënt en wordt afwijkend gedrag weergegeven. Sensara biedt ons veel (meer) informatie over hoe iemand zich gedraagt. Het systeem heeft mij al meerdere keren geholpen met het leveren van gepaste zorg.

 

Zo zagen ik en de familie dat mevrouw X zo’n 20 keer naar het toilet ging en hebben we haar urine gecontroleerd, zij bleek een fikse urineweginfectie te hebben.

 

Ook heb ik Sensara ingezet bij een mevrouw met een gevorderde dementie waarbij de dochter, die op afstand woont, zich heel veel zorgen maakte en haar moeder graag opgenomen zag worden in het verpleeghuis. De zoon daarentegen wilde dat zijn moeder thuis bleef. Het was onduidelijk of mevrouw ‘s nachts sliep en of ze niet ging dwalen. Met Sensara konden we zien dat mevrouw in bed bleef, hoe laat ze naar de dagbesteding ging en dat zij op tijd weer terug was. De dochter is erg blij met het systeem en heeft het gevoel dat ze nu wat controle heeft over ‘hoe het gaat’. Mevrouw kan nu langer thuis blijven.

 

Het systeem biedt geruststelling aan mantelzorgers en mijn ervaring is dan ook dat families erg blij en tevreden zijn over Sensara. Ook de cliënten die bij mij Sensara hebben zijn er zelf blij mee (over het algemeen, niet iedereen is zich bewust van het systeem). Het is een passief alarmsysteem en dat geeft hen een veilig gevoel. Passief, omdat er bij een verandering in het leefpatroon, bijvoorbeeld als iemand niet uit bed komt, een signaal naar de contactpersoon gaat. Als casemanager ben ik niet verantwoordelijk voor de meldingen, ik kijk alleen naar de patronen en bespreek dit met de cliënt en familie. Ik kan mijn werk zonder de ondersteuning van Sensara niet meer voorstellen. Nu hebben we veel meer waardevolle informatie en dat betekent meer veiligheid en passende zorg voor onze cliënten!

 

Wilt u meer informatie over leefstijlmonitoring?

 
Download hier de broichure of neem dan contact op met onze collega's via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 085 78 23 450.