De ervaring van Linneke Kiefter

Zoals thuis

 

Linneke Kiefter is zorgmedewerker bij Os Thoes. Na 5 jaar in de thuiszorg en 7 jaar intramuraal te hebben gewerkt, kwam zij bij Zuidzorg terecht en werkt ze sinds kort bij Os Thoes.

 

Os Thoes is een kleinschalig wonen locatie, dat ingericht is voor 7 dementerende ouderen. De nadruk ligt vooral op het creëren van een huiselijke situatie. Zelfstandigheid wordt dan ook zeer gemotiveerd.Bij de start van het project Os Thoes, werd de sensortechnologie van Sensara direct ingezet bij alle cliënten. Linneke Kiefter is een van de zorgmedewerkers die dagelijks met het systeem werken. Zij deelde met ons haar ervaringen.

 

Linneke Kiefter, zorgmedewerker Os Thoes: "Via de tablet kunnen we zien wie er uit de kamer komt en of directe hulp nodig is."

 

De komst van Sensara

"Os Thoes is nog een vrij nieuwe locatie. Daarom werd Sensara gelijk bij de opening ingezet bij alle cliënten. Het was een hectische periode met alles wat geïnstalleerd moest worden in de woningen. Ook van Sensara kregen we in het begin een training waarin we leerde met het systeem om te gaan."

 

"De eersten nachten sliep ik tijdens mijn dienst niet heel goed, omdat ik toch het systeem in de gaten hield. Ik wilde zeker weten dat alls goed werkte, maar nu vertrouw ik er volledig op. Vooral als je de hele nacht niemand hoort dan denk je, klopt dat wel? Maar dat komt omdat er veel minder valse alarmen zijn. Toen ik vroeger werkte met de drukknoppen, had je heel vaak dat bewoners de knop onnodig indrukte. Vooral PG-cliënten snappen dat niet. Nu hebben we niet meer dat bewoners steeds gaan drukken op de knop, wat enorm scheelt."

 

Geen nachtrondes

"Wij werken standaard met slaapdiensten. Dit betekend dat we geen nachtrondes lopen, maar dat als iemand uit bed komt of de kamer verlaat wij meldingen krijgen via de app en daarop reageren wij dan."

 

"Zo hebben wij bijvoorbeeld een bewoner die regelmatig uit bed komt om een stukje koek uit de keuken te halen. Omdat deze mevrouw niet valgevaarlijk is, hebben we voor haar ingesteld dat er pas na 10 minuten nadat ze haar kamer verlaten heeft een melding bij ons binnen komt. Zo kunnen we haar de vrijheid bieden om een koek te halen uit de keuken zonder dat ze constant gecontroleerd wordt. Pas als ze na 10 minuten niet terug is gaan we even kijken of alles nog goed gaat."

 

"Tijdens de nacht slapen wij zelf in een aparte kamer. Dan hoor je van alles op de gangen. Als ik dan een deur open hoor gaan kan ik niet gelijk zien wie het is. Dan pak ik de telefoon om te zien wie de kamer verlaten heeft zodat ik weet of ik gelijk moet reageren of niet."

 

Wilt u meer informatie?

 

Neem dan contact met ons op of bel 010 7640803.